Kuchnia włoska od lat święci triumfy w naszym kraju. Nic dziwnego, bo łączy w sobie smak, zdrowie i elegancję, nawet w przypadku potraw wyglądających na niezbyt skomplikowane. A pizza to najchętniej w naszym kraju zamawiane danie włoskie. Zatem bardzo potrzebujemy nowych mistrzów w tej dziedzinie.
Jak to działa? Bardzo prosto! Dzięki ZSK możesz potwierdzić swoje kwalifikacje wiarygodnym certyfikatem, a umiejętności zdobyć w sposób, jaki najbardziej Ci odpowiada – w domu, w pracy, w internecie, na kursach itp. Jak to zrobić?
Certyfikat z przygotowywania pizzy
Najpierw należy odnaleźć interesujące nas zajęcie i odpowiednią branżę – na przykład marketing, gastronomia, budownictwo czy technologia cyfrowa. W przypadku chęci zostania pizzaiolo, wybierasz „Przygotowanie i wypiekanie pizzy” i postępujesz zgodnie z instrukcjami, czyli: sprawdzasz, co trzeba zrobić, aby przejść walidację (sprawdzian umiejętności). A gdy ją przejdziesz, pozostaje tylko odebrać certyfikat i… znaleźć pracę.
Zastanawiasz się nad innymi ścieżkami kariery w gastronomii? Sprawdź te kwalifikacje:
- Przygotowywanie potraw zgodnie z trendami rynkowymi i zasadami zdrowego żywienia
- Przygotowanie deserów restauracyjnych
- Przygotowanie i serwowanie sushi i sashimi
- Przygotowanie potraw grill i barbecue